Anna hyvän kiertää: Iida-Maria Bimbergin terveiset Helena Niskaselle

Ihmiset ja ilmiöt | Iida-Maria Bimberg | 16.11.2023

Jaa artikkeli

Anna hyvän kiertää on juttusarja, jossa toinen ammattilainen kehuu ja kiittää ammattilaista, joka on tehnyt hänen työpäivästään paremman aiemmin tai ajankohtaisesti.

 

Kuka olen?

Olen Iida-Maria Bimberg, Sosionomi AMK ja työskentelen tällä hetkellä osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattorina Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

 

Ketä haluan kehua ja miksi? 

Haluaisin kehua ja kiittää tällä kirjoituksella perheterapeutti Helena Niskasta hänen tekemästään pitkästä ja upeasta työstä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Tapasin Helenan työskennellessäni Oulun kaupungilla. Helena oli yksi kouluttajistani kaupungin järjestämässä julkisen sektorin perheterapiakoulutuksessa. Koulutus mahdollisti meille työntekijöille työn ohessa kouluttautumisen. Helenan panostus osaltaan mahdollisti sen, että Oulun kaupungilla pyöritettiin kyseistä koulutusta useita vuosia, ja uskon sen johtaneen laadukkaampaan perheiden kohtaamiseen Oulussa. Varsinaisten oppituntien ohella, opin valtavasti vain seuraamalla Helenan tapaa olla vuorovaikutuksessa. 

 

Itse sain opintojen avulla kipeästi kaipaamaani tietoa ja oivalluksia siitä, miten voisin auttaa perheitä paremmin työssäni Oulun kaupungin maahanmuuttajapalveluissa. Kasvoin koulutuksen aikana ammattilaisena valtavasti. Vielä opintojeni jälkeenkin Helena jatkoi kannustamista ja tukeaan, kun kehitin opintojeni lopputyöksi kirjoittamaani menetelmää kohti nykyistä Perhe Yhtenäiseksi -menetelmää. Olen hyvin kiitollinen Helenalle kaikesta oppimastani ja häneltä saamastani tuesta ja kannustuksesta. 

Tiedän Helenan olleen mukana monenlaisessa lasten, nuorten ja perheiden tuen kehittämisessä vuosikymmenten ajan. Aina tavoitteena on ollut parantaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Helenan tekemisessä näkyy, että hän tekee työtä sydämellään.

 

 

Mistä on kyse?


Haluamme nostaa valokeilaan ammattilaisia, jotka teoillaan, toiminnallaan, puheellaan, uusilla keksinnöillään, opettamistaidoillaan, hiljaisella tiedollaan tai vuorovaikutus- ja kohtaamisosaamisellaan tekevät lastensuojelusta parempaa, ja kiittää heitä.

Iida-Maria Bimberg

Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella, Sosionomi AMK, Sosionomi YAMK-opiskelija