Anna hyvän kiertää: Kaarina Mönkkösen terveiset Päivi Petreliukselle

Ihmiset ja ilmiöt | Kaarina Mönkkönen | 8.3.2023

Jaa artikkeli

Anna hyvän kiertää on juttusarja, jossa toinen ammattilainen kehuu ja kiittää ammattilaista, joka on tehnyt hänen työpäivästään paremman aiemmin tai ajankohtaisesti.

 

Kuka olen?

Olen Kaarina Mönkkönen, vanhempi yliopistonlehtori, YTT dosentti Itä-Suomen yliopistosta. Toimin opetus- ja tutkimustehtävissä sosiaalityön oppiaineessa. Opetus- ja tutkimusaiheinani ovat dialoginen asiakastyö, moniammatillinen yhteistyö, draamalähtöinen simulaatiopedagogiikka, monitieteinen oppiminen, työyhteisötaidot, sekä ihmisten arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset.

Olen julkaissut useita kirjoja asiakastyön vuorovaikutuksessa. Vuonna 2023 tulee kaksi uutta kirjaa, Työyhteisötaidot digiajassa (Gaudeamus) ja Arvoa ja arvottomuutta. Arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset hyvän elämän perustana. (Gaudeamus).

Kaarina Mönkkönen 2022

 

Ketä haluan kehua ja miksi? 

Kehuni kohde on yrittäjä, kouluttaja, työnohjaaja ja VTT Päivi Petrelius.

Haluan kiittää Päiviä siitä, että hän on taitava lastensuojelun käytäntöjen kouluttaja ja kehittäjä innostaen ammattilaisia kehittämään uusia työtapoja. Päivillä on pitkä kokemus lastensuojelun kehittämisestä. Hän lukee paljon kirjallisuutta, maalaa tauluja ja virittää niiden kautta keskustelua sosiaalityön arvolähtökohdista. Päivi on rohkea kokeilemaan uusia työtapoja ja innostaa katsomaan totuttuja käytäntöjä uusin silmin. Hän innostuu työmenetelmistä, joissa asiantuntijavaltaa riisutaan ja mennään lähemmäs asiakasta. Lähellä hänen sydäntään on lastensuojelun systeeminen ote, jolle hän etsii uusia sovellusalueita esim. koulujen kanssa tehtävässä työssä.

Olemme viime vuosina yhdessä Päivin ja THL:n kehittämispäällikkö Laura Ylirukan kanssa pohtineet sekä tutkimuksen että kehittämisen merkeissä dialogisten työtapojen kehkeytymistä yhteisöissä. Meillä on kehitteillä yhteisiä koulutuksia ja tutkimuksia aiheesta.

 

 

Mistä on kyse?


Haluamme nostaa valokeilaan ammattilaisia, jotka teoillaan, toiminnallaan, puheellaan, uusilla keksinnöillään, opettamistaidoillaan, hiljaisella tiedollaan tai vuorovaikutus- ja kohtaamisosaamisellaan tekevät lastensuojelusta parempaa, ja kiittää heitä.

Kaarina Mönkkönen

Vanhempi yliopistonlehtori, YTT dosentti, Itä-Suomen yliopisto