Mediamme ensimmäinen vuosi

Ihmiset ja ilmiöt | Tuula Kaarela-Korhonen | 31.3.2023

Jaa artikkeli

Takana on jännittävä vuosi. Olemme onnistuneet hyvin yhdessä, kiitos teille. 

Vuosi sitten julkaisimme ensimmäiset artikkelimme. Odotuksemme olivat uuden edessä maltillisia ja alkuun tavoitimmekin lukijoita harvakseltaan. Yksi kerrallaan saimme iloita uusista lukijoista. Nyt artikkelimme ovat saavuttaneet jo tuhansia lukijoita. 

Olemme tarjonneet mahdollisuuksia yhteistyöhön kanssamme ja onnistuneet kokoamaan yhteen lastensuojelun ja hyvinvoinnin kentän moniammatillisia asiantuntijoita ja tuomaan esille näkökulmia lastensuojelutyöstä ja sen kehittämisestä. Suomessa on paljon hyviä käytäntöjä ja täällä tehdään paljon hyvää lastensuojelutyötä. Käynnissä on useita toimia sen parantamiseksi. Lastensuojelun kehittäminen on jatkuvaa työtä, ja mediamme on yksi keino tehostaa viestiä. Tutkimustuloksia ja parhaita käytäntöjä hyödyntämällä voidaan varmistaa, että lapsen oikeudet toteutuvat ja perheet saavat tukea tarvelähtöisesti ja oikea-aikaisesti.

Kiitos osallistumisestanne tähän tärkeään työhön. Kiitos, että teette parempaa lastensuojelua.

Sen lisäksi, että tiedämme meillä olevan paljon lukijoita, olemme yllättyneet kuinka pitkään juttujemme parissa viihdytään. Tietotulvan myötä ihmisten keskimääräinen keskittymiskyky on heikentynyt ja usein lyhyetkään kirjoitukset eivät saa pidettyä lukijan mielenkiintoa otteessaan. Me emme kiinnitä liiaksi huomiota juttujemme pituuteen, koska lukijamme näyttävät lukevan ne loppuun saakka.

Kolme luetuinta artikkelimme ovat listattuna alla. 

NÄKÖKULMA | Mirva Keinänen | 6.9.2022

Neuropsykiatrisesti erityinen lapsi ja perhe lastensuojelun asiakkaina

Artikkelissa esitetään käytännön vinkkejä neuropsykiatrisesti erityisten lasten kohtaamiseen lastensuojelutyössä. Neuropsykiatrisesti erityisillä lapsilla ja heidän perheillään on usein tarpeita, jotka vaativat erityistä huomiota ja tukea. On tärkeää, että  tarpeet huomioidaan ja että heidän tarvitsemansa tuki ja palvelut ovat saatavilla. Tämä edellyttää moniammatillista yhteistyötä ja joustavia palveluiden järjestelyjä, jotka vastaavat lapsen ja perheen yksilöllisiin tarpeisiin.

 

VIERASKYNÄ | Kaarina Mönkkönen | 5.1.2023

Uuden ajan lastensuojelu – vanhaa, uutta, lainattua

Artikkelissa käsitellään Suomen lastensuojelun nykytilaa ja sen kehitystä. Artikkelin mukaan lastensuojelu on kehittynyt paljon viime vuosikymmeninä, mutta työtä on vielä paljon tehtävänä. Lastensuojelun haasteisiin kuuluvat esimerkiksi perheiden tukemisen kehittäminen, lastensuojelun ammattilaisten resurssien lisääminen sekä lastensuojelun palveluiden saatavuuden ja laadun parantaminen.

 

ARTIKKELI | Heidi Jussila | 26.1.2023

Resilienssin vahvistaminen – Miten lapsi voi pärjätä, kukoistaa ja toipua vastoinkäymisten keskellä tai niiden jälkeen?

Lapsuuden kielteisiä, haavoittavia ja traumaattisia kokemuksia kohdanneiden lasten resilienssi syntyy erityisesti häntä ympäröivien suhteiden kautta; perheen tarjoaman tuen, vanhemman antaman hyvän hoivan, toimivien lapsi-vanhempi –suhteiden, vanhemman vanhemmuustaitojen, vanhempien hyvän mielenterveyden, koulun tuen, ikätoverisuhteista saadun sekä muun sosiaalisen tuen kautta. Artikkelissa painotetaan, että resilienssi ei ole pysyvä ominaisuus, vaan sitä voi vahvistaa ja kehittää.

 

Haluatko mukaan kirjoittamaan Parempaa lastensuojelua? Haluatko tuoda keskusteluun oman ajatuksesi tai täysin uuden näkökulman? Kenen ajatuksia paremmasta lastensuojelusta haluaisit lukea? Ota meihin rohkeasti yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuula.kaarela-korhonen@profiam.fi.

Tuula Kaarela-Korhonen

Tuottaja