Anna hyvän kiertää: Pekka Holm

Ihmiset ja ilmiöt | Assi Ailoranta | 26.8.2022

Jaa artikkeli

Anna hyvän kiertää -juttusarjan ensimmäisessä osassa Assi Ailoranta kehuu ja kiittää Pekka Holmia.

 

Kuka olen?

Olen Assi Ailoranta, palvelupäällikkö Profiamilla. Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä VTM ja opiskelen perhe- ja paripsykoterapeutiksi. Työssäni vastaan Profiamin palveluista ja niiden kehittämisestä, teen intohimoisesti asiakastyötä ja haluan osaltani pyrkiä myötävaikuttamaan paremman lastensuojelun tulevaisuuteen


Ketä haluan kehua ja miksi?  

Haluan kehua ja kiittää sosiaalityöntekijä, perheterapeutti, lastenpsykoterapeutti Pekka Holmia, joka on kääntänyt aivoni uuteen asentoon. Työskentelin vuonna 2009 vt. sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa viimeistellen maisteriopintojani yliopistossa ja pohdin, miten tulen jaksamaan 40 vuotisen työurani sosiaalityössä, jos työ on niin raskasta, miltä se silloin tuntui. Toki se oli jo silloin myös palkitsevaa. Näin jälkikäteen ajateltuna minua stressasi se, että ylivalmistauduin tapaamisiin ja mietin jo omat vuorosananikin valmiiksi. Samana vuonna osallistuin Pekan ja Jaakko Seikkulan koulutukseen, joka muutti maailmani. Silloin oppimani lausahdus ”Mistäs meidän olisi teidän mielestänne tänään tärkeä jutella?” rauhoitti minut olemaan läsnä tässä hetkessä asiakkaiden kannalta tärkeiden asioiden parissa. Sittemmin olen saanut kohdata Pekkaa eri työympyröissä ja olen vain oppinut lisää mm. ei-tietämisestä, elävänä olemisesta ja kuuntelemisesta. Ajattelen, että se kaikki on lisännyt herkkyyttäni ja aitouttani kohdata ihmisiä heidän hyvinä ja huonoina päivinään.

Tiedän, että Pekka on antanut samansuuntaisia oivalluksia ja lisäoppia myös muille - suurelle määrälle lastensuojelun parissa työskenteleviä ammattilaisia. Näin hän on antanut merkittävän panoksen suomalaisen lastensuojelun eteen niin kouluttajana, työnohjaajana kuin itse lasten ja perheiden kanssa toimivan työntekijänkin roolissa. Tällaisia rohkeita suunnannäyttäjiä ja työtapoja uudistavia ajattelijoita me tällä alalla ehdottomasti tarvitsemme.

Sydämen pohjasta, KIITOS PEKKA!  

 

Pekka Holm

 

Mistä on kyse? 

Haluamme nostaa valokeilaan ammattilaisia, jotka teoillaan, toiminnallaan, puheellaan, uusilla keksinnöillään, opettamistaidoillaan, hiljaisella tiedollaan tai vuorovaikutus- ja kohtaamisosaamisellaan tekevät lastensuojelusta parempaa, ja kiittää heitä. Anna hyvän kiertää – on juttusarja, jossa toinen ammattilainen kehuu ja kiittää ammattilaista, joka on tehnyt hänen työpäivästään paremman aiemmin tai ajankohtaisesti! 

 

Assi Ailoranta hymyilee kameralle

Assi Ailoranta

Palvelupäällikkö, sosiaalityöntekijä (VTM)